Namasté

Ik ben Sophie Vitse, de bezielster van YogAnanda, yoga teacher en lifecoach.
Met een passie voor beweging en bewustzijn wil ik kinderen, jongeren en volwassenen verbinden met hun innerlijke kracht.
Tijdens een reis door India in 2011 kwam yoga op mijn pad. Yoga voelde als thuiskomen… Als dansdocente, pedagoge en sociaal-cultureel werkster had ik al heel wat tools om mensen te begeleiden in hun ontwikkeling. Yoga maakte het plaatje compleet. Ik ontdekte dat yoga mijn dynamische geest tot rust brengt en balans in mijn leven creëert, ook én vooral in tijden van crisis. Om mij verder te verdiepen, volgde ik succesvol verschillende, gecertificeerde yoga opleidingen. Zowel teachers in binnen- en buitenland inspireerden mij om uiteindelijk mijn eigen studio op te richten, namelijk YogAnanda.

Yoga betekent ‘verbinden, het verenigen van lichaam en geest’. Ananda betekent 'bliss', vreugde en levensgeluk. Via YogAnanda leer ik je opnieuw in verbinding te komen met je innerlijke vreugde en je levenskracht te laten stromen. Groeien naar vertrouwen in jezelf.

Hoe ga ik te werk?

Met YogAnanda wil ik een warme, toegankelijke plaats creëren waar yoga, coaching en bewustzijn centraal staan.
Een inspirerende plek waar jong en oud veilig los kunnen laten en opnieuw verbinding kunnen maken met zichzelf en hun innerlijke kracht.
‘Wat heb jij nodig?’, is een vraag die ik vaak stel aan het begin van een yogales of coachsessie. Geen enkele sessie die ik geef is dan ook dezelfde! Mijn kracht is om af te stemmen op de behoeften en noden van jou of de groep.

Door het aangepaste gebruik van mijn stem en het geven van beschrijvende instructies, begeleid ik jou doorheen verschillende sessies om in verbinding te gaan met jezelf. Je wordt uitgedaagd om telkens opnieuw een stapje verder gaan en terwijl te luisteren naar jouw grenzen. (Yoga-)houdingen worden steeds aangepast aan jouw noden. Je moet geen ervaring hebben of lenig zijn.

Ervaar het eens, yoga en in verbinding gaan met jezelf is niet alleen gezond, het is ook nog eens verrijkend!

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten op en naast de yogamat!