Tieneryoga

Yoga voor jongeren van 11-15 jaar

Als tiener krijg je dagelijks te maken met enorm veel prikkels. Presteren op school, groepsdruk, onzekerheden over uiterlijk en innerlijk, de druk van sociale media … Het zoeken naar een eigen identiteit kan pittig zijn. Yoga kan jou hierbij helpen!
Welke positieve effecten kan yoga op jou hebben

  • Balans: je kan beter omgaan met je emoties door zelfbewustwording en -acceptatie.
  • Kracht: je versterkt je spieren, versoepelt je lijf én voelt je mentaal ook veerkrachtiger.
  • Concentratie: op school, in je hobby of tijdens prestatiemomenten kan je je beter concentreren.
  • Beter slapen: je leert oefeningen die je gemakkelijk thuis kan toepassen waardoor je beter slaapt.
  • Meer energie: blokkades worden weggewerkt waardoor je een energie boost krijgt.
  • Zelfvertrouwen: je leert je eigen grenzen kennen en aangeven. Hierdoor voel je je beter in je vel.
  • Rust: even niets moeten, je lichaam én hoofd leren ontspannen.
  • Veiligheid: yoga is geen wedstrijd of competitie waardoor je kan groeien in een veilige omgeving.

Wil je in een fijne, gezellige groep actief én ontspannend bezig zijn? Of wil je liever individueel of in duo aan de slag? Ontdek hieronder de verschillende mogelijkheden.

Tieneryoga

Groepslessen

Een groepsles wordt steeds opgebouwd rondom een thema, aangepast aan de leeftijd. Bijv. een les rond zelfvertrouwen, concentratie, loslaten … Momenten van actie en ontspanning wisselen elkaar af. De nadruk ligt op de uitlijning van een yogahouding zodat je veilig in en uit een houding kan komen. Dit doe je alleen en vaak ook samen. Je mag een uur lang helemaal jezelf zijn; een heerlijk rustmoment in de week.

Naast yogahoudingen kunnen er ook ademhalingsoefeningen, mindfulness, massage en ontspanning aan bod komen. Hierdoor is alles mogelijk en ontdek je telkens weer iets nieuws. Alles wat je leert tijdens een les, kan je thuis, op school … ook praktisch toepassen.

Wekelijks is er een lessenreeks tieneryoga op woensdag van 15u30-16u30.

Is de lessenreeks al gestart en wil je graag nog aansluiten? Geef me een seintje!

Tieneryoga

Privésessie(s)

Wil je graag één-op-één werken? Of in duo (bijv. met een vriend(in), familielid, …)? Dan is een  privésessie iets voor jou!

Tijdens een privésessie word je persoonlijk begeleid en ligt de focus volledig op jouw noden, vragen en wensen. Je kan deze sessie(s )zien als een vorm van individuele coaching d.m.v. tieneryoga. Het is een fijne manier om meer zelfzeker te worden en in je eigen kracht te (durven) staan.

Een yogasessie duurt min. 1u.
Datum, uur en locatie (in de yogastudio of thuis) worden onderling afgesproken.

Tieneryoga

Ouder-tieneryoga

Opgroeien is niet gemakkelijk. Door spanningen kan de relatie tussen jou en je ouder(s) onder druk komen te staan. Ouder-tieneryoga creëert een veilige en aangename omgeving om opnieuw naar elkaar toe te groeien en de vertrouwensband te versterken. Je leert elkaar op een andere manier (opnieuw) kennen en samen te zijn.

Zijn er geen spanningen maar wil je graag quality time met elkaar? Ook dat biedt ouder-tieneryoga. Het is niet alleen gezond om te doen, het ook nog eens fijn om samen te ervaren!

Bovendien zijn de sessies ouder-tieneryoga volledig op tienermaat, waardoor je als ouder even uit je rol van opvoeder kan treden en ook eens andere kanten van jezelf kan laten zien.

Een privésessie duurt min. 1u.
Datum, uur en locatie (in de yogastudio of thuis) worden onderling afgesproken. Een privésessie wordt helemaal afgestemd op jullie noden en wensen!

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige workshops ouder-tieneryoga.

Tieneryoga

Yoga voor leefgroepen

Vanuit mijn ervaringen als orthopedagoge en yogadocente beschik ik over de ideale tools om yoga te geven en aan te passen aan leefgroepen. Met yoga leren kinderen en jongeren uit leefgroepen op een leuke en veilige manier samenwerken, ontspannen en genieten!

Een groepssessie wordt steeds opgebouwd vanuit de noden van de leefgroep. Daarnaast kan er ook gewerkt worden rond een specifiek thema. Bijv. een sessie rond samenwerken, respectvol met elkaar omgaan, zelfvertrouwen creëren, leren loslaten …

Naast yogahoudingen kunnen volgende elementen ook aan bod komen: ademhalingsoefeningen, mindfulness, massage en ontspanning. Alles wat ze leren tijdens een sessie kunnen ze ook in de leefgroep, thuis … toepassen.

Een sessie duurt min. 1u.
Datum, uur en locatie (in de yogastudio of op locatie) worden onderling afgesproken.

Tieneryoga

Tieneryoga feestje

Heb jij binnenkort iets te vieren en wil je dat graag op een leuke, originele en onvergetelijke manier doen? Dan is een yogafeestje misschien wel iets voor jou!

Als jarige of gevierde kies je zelf een thema. Laat je fantasie spreken! Heb je geen ideeën, dan denk ik graag met jou mee na. Het gekozen thema wordt in een fijne en verbindende yogasessie verwerkt!  Naast yogahoudingen kunnen ook ademhaling, beweging, visualisatie, massage en tekenen aan bod komen. Helemaal zoals jij het wilt.

Het feestje kan bij jouw thuis, in de yogastudio of in een afgehuurde ruimte gegeven worden. Binnen of buiten, aan jou de keuze.

Datum, uur en locatie (in de yogastudio of op locatie) worden onderling afgesproken.

Prijs is onderling te bespreken, afhankelijk van de formule.

Wil je graag meer informatie?