Yoga

Yogastijlen

Om optimaal van een les te kunnen genieten is het belangrijk om een yogastijl te kiezen die bij jouw ervaring en verwachting past, dit van prille beginner tot ervaren yogi. Ontdek hieronder het diverse aanbod van yogastijlen die je bij YogAnanda kan ervaren:

yogastijlen

Easyflow

Als je rust zoekt in beweging, is Easyflow iets voor jou! Het ritme van deze lessen ligt lager dan bij een Vinyasales. Je bent actief en toch is er tijd voor ontspanning tijdens de lessen. Tijdens de les wordt er steeds gebruik gemaakt van krama’s, verschillende niveaus binnen een houding, waardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau verdieping kan vinden. Aan de hand van duidelijke instructies word je op een veilige manier in de yogahoudingen (asanas) gebracht.

Sommige houdingen worden langer aangehouden om meer bewustzijn, ontspanning en verdieping te creëren. Door Easyflow te beoefenen, word je fysiek en mentaal krachtiger, creëer je een betere (lichaams)houding en een geconcentreerde geest.

Tijdens de les worden yogahoudingen regelmatig afgewisseld met adem- en ontspanningsoefeningen. Ideaal om jezelf terug op te laden!

Easyflow is geschikt voor zowel beginners als meer ervaren beoefenaars. Ben je herstellende van een ziekte of ben je op zoek naar een manier om terug in vorm te komen? Ook dan is Easyflow de ideale yogastijl voor jou!

Yogastijlen

Yin Yoga


Yin Yoga is een helende vorm van yoga op een rustig tempo waarbij je voor een langere tijdspanne in een zittende of liggende pose blijft. Er wordt gebruik gemaakt van yogaprops waaronder bolsters, blokjes … om de yogaposes mogelijk te maken en veilig de stretch op te zoeken.

Het is belangrijk om de maximale bewegingsvrijheid in je gewrichten te behouden. Yin yoga helpt hierbij. Deze yogastijl stimuleert het bindweefsel, ligamenten en kraakbeen.

Yin Yoga geeft je de tijd om elk aspect van je lichaam te voelen: in het moment te zijn, in je lichaam en bij je gevoel. Het effect van Yin Yogahoudingen is een soepeler, energetisch stabiel en sterker lichaam. Dankzij Yin Yoga worden je energiebanen (meridianen) en organen gestimuleerd.

Tijdens de Yin Yoga les is er telkens een moment van zelfreflectie, mindfulness of meditatie. Je leert meer focussen, accepteren wat er is, minder oordelen en komt zo tot een diepere staat van rust en geluk …

Yin Yoga is geschikt alle niveaus, zowel voor beginners als meer ervaren beoefenaars.  Deze les is ideaal voor overspannen yogi’s die hun lichaam en geest volledig willen ontspannen!

Yogastijlen

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een dynamische, actieve vorm van yoga waarbij ademhaling en beweging gesynchroniseerd worden. Iedere les bestaat uit een creatieve flow van yogahoudingen, waardoor elke les altijd anders is. Zo ontdek je telkens weer nieuwe mogelijkheden en nieuwe grenzen. Je weet nooit wat je kan verwachten in deze lessen, waardoor je jezelf leert concentreren, leert volgen en aanvaarden.

Tijdens een Vinyasa les zal je spieren ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had. Je lichaam wordt sterker, het maakt je soepeler, brengt evenwicht en helpt je geest te ontspannen.

Aan de hand van duidelijke instructies word je op een veilige manier in de asanas gebracht. In deze Vinyasa lessen, wordt het principe van ‘Vinyasa Krama’ toegepast: het opbouwen en verbinden van asana’s (houdingen) in een reeks waardoor het meditatie in beweging wordt. De asana’s worden opgesplitst in vloeiende bewegingen zodat je op perfecte wijze in de houdingen kan komen.

Vinyasa yoga is geschikt voor beoefenaars met al wat actieve yoga ervaring! 

Yogastijlen

Yin en Yang yoga

Alles om ons heen bestaat uit Yin en Yang. Yin slaat op de maanenergie, de vrouwelijke energie, rust, het intuïtieve. Yang slaat op de zonne-energie, de mannelijke energie, actie, dynamiek. In onze drukke Westerse maatschappij waar iedereen zich haast van het één naar het ander en geleefd wordt door zijn agenda, overheerst de Yang energie. Veel mensen voelen dan ook dat hun lichaam niet meer in evenwicht is. We zijn continu gejaagd, leven meer in ons hoofd. Yin en Yang yoga brengt beide energieën in jouw lichaam en geest in balans.

Yin Yoga richt zich op het dieperliggende weefsel: botten, banden, pezen, gewrichten en het bindweefsel dat wordt gerekt door een houding langer aan te houden. Met Yang laten we de energie stromen door de spieren te bewegen. De combinatie van Yin en Yang Yoga geeft je de mogelijkheid goed naar je lichaam te luisteren, in stilte en in beweging.

De les start met een aantal rustige Yin-houdingen die werken op een diepe stretch. Daarna gaan we over naar een Yang flow waarbij we de energie in ons lichaam activeren en sluiten terug af met Yin en een heerlijk ontspannende eindhouding (savasana).

Yin en Yang yoga is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het is ideaal voor iedereen die zowel actief met het lichaam aan de slag wil en tegelijkertijd rust en balans zoekt in de geest. 

Yogastijlen

Roll and Release (Flow) yoga

Als je rust zoekt in beweging én tegelijkertijd spanningen wil loslaten, is deze les voor jou!

Roll & Release yoga is een vorm van yoga die gericht is op zelfheling, flexibiliteit, loslaten van pijn en spanningen. We gebruiken hulpmiddelen zoals tennisballen en blokjes om in de diepere lagen van de spieren en de miofascia (bindweefsel) spanning weg te werken. Zodat je energie terug vrijuit kan stromen!

Tijdens de les wordt er steeds gebruik gemaakt van krama’s, verschillende niveaus binnen een houding, waardoor iedereen op eigen niveau verdieping kan vinden. Aan de hand van duidelijke instructies word je op een veilige manier in de yogahoudingen (asanas) gebracht.
Ideaal om in je kracht te komen en jezelf terug op te laden!

Roll and release yoga is geschikt voor zowel beginners als meer ervaren yogi’s. deze vorm van yoga wordt zowel aangeboden als groepsles en als workshop.

Yogastijlen

Restorative yoga & Sound healing

Deze extra lange les combineert de helende kracht van ‘sound healing’ met de ontspanning die restorative yoga geeft. Beiden vormen een mooie combinatie om ons systeem terug te helpen keren naar balans, rust en harmonie.

Restorative yoga is ontworpen om ons zenuwstelsel te stimuleren terug te keren naar een staat van rust, ontspanning en herstel. We doen enkel zittende en liggende houdingen waarbij we verschillende yoga ‘props’ (kussens, dekens, blokjes,…) gebruiken om ons lichaam volledig te ondersteunen. Hierdoor gaan we geen stretch opzoeken, maar gaan we voor ontspanning door ons volledig over te geven aan de gedragenheid die de props bieden.  We nemen de ruimte om helemaal in deze ervaring en diepe ontspanning te zakken en blijven dan ook langere tijd in één houding (4 tot 10 minuten).

Sound healing is een term die een waaier omvat van modaliteiten die klank therapeutisch inzetten. Sound healing is gebaseerd op een idee dat oude mystici en hedendaagse wetenschappers delen, namelijk dat alles bestaat uit vibraties die trillen op een bepaalde frequentie. Als we in een staat van gezondheid en welzijn verkeren vormen de verschillende frequenties van ons lichaam en geest een harmonieus geheel. Stress, ziekte en spanning kunnen ons uit balans trekken.  Krachtige harmonieuze vibraties kunnen ervoor zorgen dat ook wij terug keren naar een staat van harmonie en balans. Dit proces van beïnvloeding wordt resonatie genoemd.

Tijdens deze les kan je de helende vibraties van zowel mantras als van kristallen klank schalen ervaren.

Deze les is ideaal om je slaap te verbeteren en (chronische) stress aan te pakken. Heb je last van slapeloosheid, spanningshoofdpijn, spierspanning, een verzwakt immuunsysteem, problemen met je verteringsstelsel of je voortplantingsstelsel ten gevolge van stress? Dan is deze les op jouw lijf geschreven!

restorative yoga is geschikt voor beginners en ervaren yogi’s die op zoek zijn naar herstel en rust.

Yogastijlen

Aerial yoga - Actief

Beleef een totaal nieuwe yoga ervaring! Een yogadoek, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga. Daar waar omgekeerde houdingen als hoofdstand op de mat alleen voor gevorderden uit te voeren zijn, maakt Aerial Yoga dit voor iedereen mogelijk!

Het yogadoek haalt de compressie uit de wervelkolom, spanning uit de nek en schouders en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Het gevoel van ruimte in je lichaam geeft je vleugels en laat je letterlijk zweven. Tijdens het spelen met de zwaartekracht, bouw je met plezier aan kracht, souplesse, vertrouwen en balans.  De massages van het doek krijg je er gratis bij. Aan het eind van de sessie ervaar je ultieme ontspanning; wegzinkend en schommelend in je eigen doek kom je helemaal tot rust.

Aerial yoga is geschikt voor alle niveaus. Aerial yoga is momenteel enkel mogelijk op aanvraag in de vorm van privésessie(s).

Yogastijlen

Aerial Restorative yoga

Restore and Recharge Aerial yoga is een vorm van Aerial yoga die op een zachte en rustige manier je lichaam de kans geeft te herstellen en op te laden.

Het doek zakt in deze sessie tot net boven de grond, waarbij heerlijk ontspannen houdingen (vooral zittende en liggende) je dragen, masseren en wiegen. Een reis naar binnen waarin je gaat ervaren waar je spanning vast houdt en los kunt laten.

De houdingen in en met het yogadoek nodigen je uit te observeren en stilte te ervaren. Een bewuste en diepe ademhaling zorgt dat je de spanning loslaat en meer verbindt met je lichaam. De tegendruk van het doek geeft een diepe tissue massage, waardoor blokkades in je spieren en gewrichten kunnen loskomen. Je wordt uitgenodigd je weerstand te onderzoeken. Aan het einde van de sessie ervaar je ultieme ontspanning; wegzinkend en schommelend in je eigen doek kom je helemaal tot rust.

Aerial yoga is geschikt voor alle niveaus. Aerial yoga is momenteel enkel mogelijk op aanvraag in de vorm van privésessie(s).

Yogastijlen

Stoelyoga

Ontspan, rek en strek het lichaam op je stoel met stoelyoga!

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga: je hebt enkel een stoel nodig en kan het overal doen! Het kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, rolstoel … het maakt niet uit! De yogavorm kenmerkt zich vooral door het tempo en de eenvoud. Een stoelyogasessie bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel.

De oefeningen zijn rustig, niet te lang of zwaar en worden op en indien mogelijk rond de stoel uitgevoerd. Bij eventueel staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen of om een houding te vergemakkelijken. Er is daarnaast ook veel aandacht voor ontspanningstechnieken.

Stoelyoga is geschikt voor alle niveaus, alsook voor personen met een fysieke beperking. Stoelyoga is momenteel enkel mogelijk op aanvraag in de vorm van privésessie(s).

Yogastijlen

FeetUp-trainer

Wil jij je practice naar een hoger niveau tillen? Wil je graag experimenteren met omgekeerde yogahoudingen maar heb je schrik om te vallen? Ervaar dan de vele voordelen die de FeetUp-trainer jou kan bieden!

Daar waar omgekeerde yogahoudingen (inversies) op de mat alleen voor gevorderden uit te voeren zijn, maakt de FeetUp-trainer dit voor iedereen mogelijk, zonder het gevaar van overvallen. Het speciale ‘bankje’ haalt de compressie uit de wervelkolom, spanning uit nek en schouders en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Tijdens het spelen met de zwaartekracht, bouw je met plezier aan kracht, souplesse, vertrouwen en balans.

Yoga met de FeetUp-trainer is geschikt voor alle niveaus, voor zowel beginners als de meer ervaren yogi’s. Deze yogastijl is momenteel enkel mogelijk op aanvraag in de vorm van privésessie(s).

Wil je graag meer informatie?