Kinderyoga

Yoga voor kinderen van 5-12 jaar

Kinderyoga is een speelse vorm van yoga, aangepast aan de belevingswereld van het kind. Door kinderyoga komen kinderen op een leuke manier in contact met zichzelf, voelen ze zich vrijer en ervaren ze minder druk en prestatiedrang. Ze worden zich op een ontspannen en veilige manier bewust van hun lichaam, gevoelens, gedachten én hun omgeving.

Dankzij kinderyoga neemt creativiteit, evenwichtigheid en een gevoel van eigenwaarde toe. Het vergroot de mentale weerbaarheid en helpt kinderen in hun eigen kracht te staan. Kinderyoga houdt het lichaam soepel, versterkt de motoriek en concentratie. En… het is vooral superleuk om te doen!

Wil je jouw kind tot rust laten komen én op een speelse manier yoga laten beoefenen? Laat ze eens proeven van een superfijn yoga-avontuur!

Kinderen

Groepslessen

Elke les kinderyoga wordt in een avonturenverhaal gekaderd (het circus, de natuur, het oerwoud, landen, de seizoenen, sprookjes …). Naast de yogahoudingen komen ook ademhaling, visualisatie, beweging, spel, massage en tekenen aan bod.

Er is een leuke afwisseling tussen actie en ontlading, rust en relaxatie. In de lessen wordt er ruimte gecreëerd om de natuurlijke en spontane soepelheid, betrokkenheid, opgewektheid en rust van het kind te ontplooien en te versterken. Iedere les is telkens weer een fijne, verrijkende en ontspannende ervaring voor jouw kind!

Wekelijks is er een lessenreeks kinderyoga op woensdag van 13u30-14u30.

Is de lessenreeks al gestart en wil je graag nog aansluiten? Geef me een seintje!

Kinderen

Wobbelyoga

Wobbelyoga is yoga waarbij gebruik wordt gemaakt van het ‘Wobbel balance board’, een houten boogvorm met ontelbare mogelijkheden. Wobbelyoga combineert het mooiste van yoga met alle mogelijkheden van de Wobbel, waarbij op een leuke en uitdagende manier wordt gewerkt aan kracht en balans. De Wobbel maakt een yogasessie of -les vernieuwend.

De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen daarnaast rust in hoofd en lijf. De lessen zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. Aan het einde van een Wobbelyogales stapt ieder kind trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af.

YogAnanda biedt niet enkel wobbelyoga aan voor jouw kind, ook jij als ouder kan van de voordelen genieten met het extra large wobbelboard.

Wil jij ook eens Wobbelyoga ervaren?

Een privésessie wobbelyoga duurt min. 1u. Datum, uur en locatie (in de yogastudio of thuis) worden onderling afgesproken. Een privésessie wordt helemaal afgestemd op jullie noden en wensen!

Workshops wobbelyoga worden regelmatig georganiseerd in de yogastudio. Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige workshops wobbelyoga.

Kinderen

Privésessie(s)

Kinderen krijgen dagelijks veel prikkels te verwerken. Dit kan onrust en spanningen creëren, waardoor ze uit balans geraken. Klachten waaronder slaapproblemen, een versnelde ademhaling, hoofdpijn, buikpijn …. komen naar boven. Een yogasessie kan jouw kind hierbij helpen!

In een groepsles is het niet altijd mogelijk om voortdurend in te gaan op de individuele behoefte van elk kind. Een privésessie kan een goede aanvulling of oplossing hiervoor zijn. Tijdens een privésessie wordt yoga op maat aangeboden aan jouw kind. Het is een vorm van individuele coaching d.m.v. kinderyoga.

Een yogasessie duurt min. 1u. Datum, uur en locatie (in de yogastudio of thuis) worden onderling afgesproken.

Kinderen

Ouder-kindyoga

Kom samen met je kind, kleinkind, petekind, … genieten van een sessie ouder-kind yoga! Samen yoga beleven met, naast, op en onder elkaar! Ouder-kind yoga is niet enkel voor ouders en hun kind, ook grootouders, tantes en nonkels … zijn welkom.

Ouder-kind yoga is ideaal om tijd met elkaar door te brengen op een leuke en aangename manier. De band met je kind wordt op een speelse manier versterkt. Je leert elkaar op een andere manier kennen en samen te zijn. Het is niet alleen heel gezond, het is ook nog eens superleuk om te doen! Bovendien is ouder-kind yoga volledig op kindermaat, waardoor je als ouder even uit je rol van opvoeder kan treden en jouw kind ook eens jouw speelse kant kan tonen.

Voor ouder-kindyoga is het ideaal om telkens één ouder of vertrouwenspersoon te koppelen aan één kind. Wil je graag met meerdere kinderen een yogasessie ervaren? Boek dan een sessie familieyoga; quality time voor het hele gezin!

Een privésessie ouder-kindyoga duurt min. 1u.
Datum, uur en locatie (in de yogastudio of thuis) worden onderling afgesproken. Een privésessie wordt helemaal afgestemd op jullie noden en wensen!

Workshops ouder-kindyoga worden regelmatig georganiseerd in de yogastudio. Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige workshops ouder-kindyoga.

Kinderen

Familieyoga

Spelenderwijs yoga beleven met je kinderen, partner of met het hele gezin is gezond én superleuk. Tijdens familieyoga genieten ouders en kinderen van yoga met elkaar. Familieyoga geeft veel plezier en versterkt de gezinsband!

Tijdens een sessie neem ik jullie mee op yoga-avontuur, waarvan jullie het thema zelf kiezen: bijv. het circus, de zee, het oerwoud, de seizoenen, sprookjes …  Naast de yogahoudingen kunnen ook ademhaling, visualisatie, beweging, spel, massage … aan bod komen.

Familieyoga is een cadeautje voor het hele gezin. Het is een waardevolle tijd van heerlijk samen zijn!

Een privésessie familieyoga duurt min. 1u.
Datum, uur en locatie (in de yogastudio of thuis) worden onderling afgesproken. Een privésessie wordt helemaal afgestemd op jullie noden en wensen!

Kinderen

Yoga voor leefgroepen

Vanuit mijn ervaringen als orthopedagoge en yogadocente beschik ik over de ideale tools om yoga te geven en aan te passen aan leefgroepen. Met yoga leren kinderen uit leefgroepen op een leuke en veilige manier samenwerken, ontspannen en genieten!

Een groepssessie wordt steeds opgebouwd vanuit de noden van de leefgroep. Daarnaast kan er ook gewerkt worden rond een specifiek thema. Bijv. de natuur, sprookjes … maar ook respectvol met elkaar omgaan, zelfvertrouwen creëren …

Naast yogahoudingen kunnen volgende elementen ook aan bod komen: ademhalingsoefeningen, mindfulness, massage en ontspanning. Alles wat ze leren tijdens een sessie kunnen ze ook in de leefgroep, thuis … toepassen.

Een sessie duurt min. 1u.
Datum, uur en locatie (in de yogastudio of op locatie) worden onderling afgesproken.

Kinderen

Kinderyoga feestje

Een leuk én origineel yoga verjaardagsfeestje thuis of in de yogastudio of op locatie?
Een fijne én onvergetelijke activiteit op je communie- of lentefeest?
Een kinderyoga feestje is een feestje dat je niet snel zal vergeten!

Als jarige of gevierde mag je zelf een thema kiezen: bijv. de zee, de dierentuin, een sprookje, reizen, indianen, het oerwoud, op vakantie … Dit thema wordt in een superleuk yoga-avontuur verwerkt. Naast de yogahoudingen kunnen ook ademhaling, spel, beweging, visualisatie, massage en tekenen aan bod komen. Helemaal zoals jouw kind het wenst!

Datum, uur en locatie (in de yogastudio of op locatie) worden onderling afgesproken.

Prijs is onderling te bespreken, afhankelijk van de formule.

Wil je graag meer informatie?