Yogastudio

Veelgestelde vragen

Een eerste keer yoga bij YogAnanda? Hieronder vind je een antwoord op veelgestelde vragen.

Is yoga iets voor mij?

Yoga is er voor iedereen! Mensen van alle leeftijden kunnen aan yoga doen. Of je nu lenig of stijf bent, dik of dun … Yoga gaat niet om hoe lening of krachtig je bent of hoe diep je in een pose kan. Yoga is geen competitie, je doet het voor jezelf!

Dankzij yoga word je je bewust van het hier en nu. Je leert jouw fysieke capaciteiten aanvaarden en een gevoel van harmonie creëren in elke yogahouding (asana), ongeacht hoe diep je in een pose kan gaan.

YogAnanda biedt verschillende types van lessen en workshops aan. Luister naar je lichaam, eerbiedig je lichaam en je voelt het fysische en mentale helende effect van yoga. Heb je drempelvrees of wil je een individuele sessie? Maatwerk is mijn kracht.

Laat mij voor het begin van de les steeds weten als je last hebt van fysieke klachten, blessures, medische condities en/of als je zwanger bent.

Wat is yoga?

Yoga komt van het Sanskriet ‘yui’, wat samensmelten, verbinden of verenigen betekent. Bij YogAnanda gebruik je asanas (fysische poses) en pranayama (controle van de ademhaling) om je lichaam, geest en ademhaling te verbinden.

Yoga wordt ook de gezondheidswetenschap genoemd. Het is een eeuwenoude wetenschap om spanningen en blokkades in je lichaam en geest te verwijderen en zo welzijn en geluk te vinden.

Wanneer kan ik starten?

Je kan bij YogAnanda op elk moment starten met een yogales. Bekijk het online uurrooster, schrijf je in en wees van harte welkom!

Kan ik een yogales proberen?

Wees welkom om het aanbod van YogAnanda te ontdekken! We bieden een ontdekkingskaart (= drie lessen) voor een voordelige prijs aan voor yogi’s die de eerste keer les volgen bij YogAnanda. Daarnaast kan je ook kiezen voor een ‘drop in’ en betaal je voor één les.

Moet ik me inschrijven om naar een les te komen?

Ja. Vooraleer je de eerste keer naar de les komt, maak je (eenmalig) een account aan op het online reservatiesysteem. Je bent verplicht je op voorhand in te schrijven. Het reservatiesysteem begeleidt je eenvoudig door alle stappen van reserveren.

Kan je toch niet naar de les komen, annuleer dan minstens 12 uur op voorhand je boeking. Indien de les geannuleerd wordt, zal je hier minstens 2 uur vooraf een mail over ontvangen.

Hoe betaal ik?

Je betaalt steeds cash of Payconiq. (Er is geen bankcontact aanwezig in de studio.) Kom dus zeker op tijd.

Moet ik kiezen voor een vaste les?

Neen, je mag aan elke les deelnemen zoals het jou past. Is een les volzet? Zet je dan zeker op de wachtlijst. Als er een plekje vrij komt, wordt je hiervan op de hoogte gebracht.

Welke les is geschikt voor me?

Het is moeilijk om te zeggen welke les het beste geschikt is voor je. Je kan hier  een beschrijving vinden van de lessen. Je kan een les proberen en achteraf advies aan mij vragen.

Je hebt geen ervaring nodig om een les mee te volgen. De yogahoudingen worden aangepast aan jouw noden en mogelijkheden, zodat ieder op zijn manier de yogasessie kan meedoen.

Zoek je een rustige les waarbij je lang in een houding blijft, dan kies je best voor Restorative of Yin Yoga. Voor een actievere, dynamische yogales, kies je best voor Easyflow.

Hoeveel kost een les?

YogAnanda biedt verschillende formules aan. Prijzen vind je hier.

Wat moet ik meebrengen naar de les?

Wegens hygiënische redenen raad ik je aan om zelf een yogamat mee te nemen. Indien je er (nog) geen hebt, kan je een yogamat van de yogastudio gebruiken. Neem een handdoek mee om over de mat en/of over een bolster (een speciaal yogakussen) te leggen. Neem ook een flesje water mee.

Kleding en jassen laat je achter in de kleedkamer. Zet je telefoon op stil of vliegtuigmodus.

Eet geen zware maaltijden 2 uur voor de les. Een zware maaltijd eet je het beste twee tot drie uur voor de yogales, een lichte maaltijd tot één uur voor de les. Een hongerig of zwak gevoel tijdens de les is niet fijn. Luister naar de noden van je lichaam en drink voldoende water voor de les.

Wat doe ik aan?

Kom in comfortabele sportkleren. Yoga wordt op blote voeten beoefend. Laat je schoenen achter in de inkom. Elke yogales eindigt met een eindontspanning, Shavasana. Hiervoor neem je best een trui, sokken of een dekentje mee.

Waar moet ik op letten als ik een eerste keer een les bij YogAnanda volg?

Kom op tijd, min. 10 minuten voor de start van de les, zodat je ontspannen aan de les kan beginnen en de andere deelnemers niet stoort als je te laat binnenkomt. Laat mij voor het begin van de les steeds weten als je last hebt van blessures, medische condities en/of als je zwanger bent.

Belangrijke tip: luister naar je lichaam. Zoek niet je uiterste grenzen op. Stop en rust zodra dit nodig is. Yoga is geen competitie, je doet het voor jezelf!

Heb je nog een andere vraag of bekommernis, laat het mij weten!

Wil je graag meer informatie?