Bedrijfsyoga

Yoga voor bedrijven

Bedrijfsyoga houdt werknemers en -gevers gezond en ontspannen ondanks een hoge werkdruk. Yoga beoefenen voorkomt negatieve stress op de werkvloer. Daarnaast wordt er met yoga ook (in)direct aan stress én burn-outpreventie gedaan.

Yoga biedt vele voordelen:

 • Yoga verenigt medewerkers, kaderleden en directie ongeacht functie, leeftijd, geslacht … en zorgt voor een positieve (werk)sfeer.
 • Yoga maakt het mogelijk om elkaar te ontmoeten en te verbinden in een ongedwongen en aangename sfeer. Het houdt uw werknemers gemotiveerd.
 • Yoga verbetert de bedrijfsprestaties doordat het body en mind verfrist, de concentratie toeneemt en de creativiteit gestimuleerd wordt.
 • Yoga verhoogt de vitaliteit en verbetert de lichaamshouding.
 • Yoga ontlast lichaam en geest van spanning en drukte.
 • Yoga zorgt voor een innerlijke rust en kalmte.
 • Yoga versterkt het fysieke en mentale welzijn.
 • De positieve impact van een yogasessie is direct voelbaar!

YogAnanda werkt op maat van uw bedrijf. Van een lunchsessie tot sessies voor of na een vergadering, van yoga op uw event tot een teambuilding, het kan allemaal!

Ontdek hoe yoga multi-inzetbaar is voor uw bedrijf.

Bedrijfsyoga

Yoga@Corona

We bevinden ons in een bevreemdende situatie door COVID-19. Bedrijven moeten zichzelf hierdoor heruitvinden en staan voor heel wat uitdagingen: de combinatie werk-privé, deeltijds of fulltime werken … Van werknemers en directie wordt er veel verwacht. Er is meer dan ooit nood aan afwisseling tussen ontspanning en werken. Als werkgever kan u door middel van yoga heel gemakkelijk bijdragen aan het welzijn van uw personeel: van online pauzemomenten tot een online yoga sessie tijdens/voor/na de meetings of thuis.

Korte of lange yoga-momenten, live online yoga-sessie(s) of video’s die achteraf bekeken kunnen worden, specifieke thema’s … Alles is bespreekbaar. YogAnanda past zich aan aan uw vraag, noden en wensen.

Bedrijfsyoga

Groepssessie(s)

Naast individuele sessies biedt YogAnanda groepsessie(s) aan. De bedrijfsyoga-sessies zijn praktisch, laagdrempelig en op uw bedrijf toegespitst. Maatwerk is mijn kracht!

Hieronder een aantal voorbeelden van mogelijkheden voor uw bedrijf:

 • Een vast lesmoment of een ‘yoga break’, tijdens de middagpauze of werkuren.
 • Een eenmalige yoga-initiatie: op de Dag van de medewerker, Dag van de Gezondheid, Secretaressedag …
 • Workshops of thema-sessies op maat:
 • Met een bepaalde focus: bijv. op ademhaling, gezonde rug en nek …;
 • welzijn en relaxatie;
 • roll and release: zelfmassage met tennisballen (zeer effectief);
 • stresspreventie;
 • zelfzorg voor (stoel)zitters;
 • in de door uw gekozen yogastijl en eventueel in een specifiek thema: bijv. slaapproblemen, teamspirit, loslaten …
 • Desk/stoel yoga:
  Ontspan, rek en strek het lichaam achter de bureau met yoga. Een volledige ontspanning van lichaam en geest. Desk/stoel yoga richt zich op mensen die uren achter een bureau zitten en graag houdingen willen aanleren om snel het lichaam te rekken en strekken.
  De focus ligt vooral op houdingen en bewegingen voor stressgevoelige plekken: de schouders, nek, polsen en rug. Ook is er aandacht voor ontspanningstechnieken.
  Deze snelle yogapauze(s) helpen werknemers om op een zeer efficiënte manier lichaam en geest te herbronnen.
Bedrijfsyoga

Teambuilding

Yoga is een dankbare tool voor uw team om elkaar te ont-moeten en te verbinden in een ongedwongen en aangename sfeer!

Yoga helpt de gemeenschapszin binnen uw team(s) te ontwikkelen en dus op natuurlijke wijze de prestaties op het werk te verbeteren: een hecht team kan bergen verzetten! Elkaar helpen, samen ontspannen, verstillen en genieten staan op de eerste plaats. Zijn er spanningen en conflicten binnen een team? Zeker dan kan yoga ondersteuning bieden.

Tijdens een teambuilding-sessie kan er gefocust worden op yogahoudingen alleen, per twee of met de gehele groep en ook relaxatie en ademhaling. Alles is mogelijk! Lachen ontstaat spontaan! Deze activiteit zal de samenwerking tussen de werknemers en de verbondenheid van de collega’s boosten.

Een teambuilding wordt afgestemd op de noden en wensen van uw bedrijf. Deze kan gegeven worden tijdens één dagdeel (vm/nm), een hele dag of verspreid over meerdere dagen.

Bedrijfsyoga

Events

Een open bedrijvendag, familiedag of een ander event? Met een yoga-workshop brengt u het event tot ‘the next level’.

Een yoga-workshop vergroot de betrokkenheid van zowel jong als oud. YogAnanda stemt het aanbod en thema af op de gekozen doelgroep, locatie en event. Plezier gegarandeerd voor jong en oud!

Wil je graag meer informatie?